Babyfles van glas of plastic?

Je wilt natuurlijk het allerbeste voor jouw kroost. Waar vroeger iedereen een babyfles had van glas, is nu plastic heel populair, maar wat is het beste? Een babyfles van glas of plastic?

Wat voor babyfles is beter? Glas of plastic?

Je hoopt natuurlijk op een eenduidig antwoord, maar net zoals bij veel in de babywereld, is die er niet. Het hangt helemaal af van jouw wensen! Daarom zetten we de voor- en nadelen voor je op een rij.

Voordelen van babyfles van glas

  • Een glazen babyfles is 100% vrij van schadelijke stoffen.
  • Je kookt je babyflessen regelmatig uit. Voor de kalkrijke gebieden kan dit zorgen voor een witte waas op je fles. Bij plastic krijg je dit er niet meer uit, maar bij glas kun je dit eenvoudig verwijderen.
  • Ken je dat… Je zet je babyfles in de vaatwasser en je hebt die avond spaghetti gegeten. Rode aanslag… Een plastic babyfles kleurt rood/ oranje. Bij een glazen babyfles heb je hier absoluut geen last van.
  • Duurzaamheid, een glazen babyfles gaat langer mee en er komen geen beschadigingen in waar vuil in gaat zitten. Plastic krast en in alle gaatjes en kieren gaat vuil zitten. Toch kapot? Dan kan deze in de glasbak en zo gerecycled worden.

Nadelen van glazen babyflessen

  • Vroeg of laat gaat je baby zelf drinken. De fles van glas is wat zwaarder dan de plastic fles.
  • Ondanks dat de babyflessen zijn voorzien van extra stevig glas, kan deze kapot vallen.
  • Ze zijn wat duurder dan de plastic flessen. Dit komt doordat glas beter verpakt moet worden én zwaarder is waardoor de transportkosten hoger zijn.

Hopelijk ben je weer een stap verder in je zoektocht. Neem eens een kijkje in onze webshop, want of je nu een glazen of plastic babyfles wilt, wij hebben het voor je. Zo vind je onder andere flessen van Philips Avent, MAM en Difrax in onze webshop.

  • Angelina van Scheppingen - Kemper

    Angelina van Scheppingen is eigenaresse en oprichtster van Voorjouwkroost.nl. In 2021 werd Angelina moeder van haar zoontje Tom. Na drie maanden wilde hij zijn fles niet meer. Een klassiek geval van flesweigering. Een vriendin bood de oplossing: een fles van het Oostenrijkse merk MAM. Zij mocht de fles lenen en zag dat haar zoontje zijn voeding weer moeiteloos dronk. Maar nu stuitte ze op een nieuw probleem. MAM-producten bleken lastig verkrijgbaar in Nederland, en dat terwijl ze wereldleider zijn in hun vakgebied. Zo is Voorjouwkroost.nl geboren. Angelina test alle producten uit het assortiment. Doordat zij onlangs nog zes maanden borstvoeding heeft gegeven, is ook geen kolf haar onbekend.