Elvie Stride vs Medela Freestyle Hands-Free

In dit blog beschrijven we de verschillen tussen de Elvie Stride en de Medela Freestyle Hands-Free. Dit blog is geen advies. Wil je écht weten of een kolf bij je past? Dat kan door ze uit te proberen tijdens een kolfconsult.

Wat zijn de verschillen tussen de Elvie Stride en de Medela Freestyle Hands-Free?

Diepte van het borstschild

De Medela Freestyle handsfree heeft een dieper borstschild dan de Elvie Stride. Wat het beste bij je past, hangt natuurlijk af van de vorm van je borst.

Plaatsen van de tepel

De opvang van Medela Freestyle Handsfree is transparant. Zo kun je goed de tepel plaatsen in het borstschild. Bij de Elvie Stride is dit niet het geval. Daar kun je lastig de tepel zien. Wel heeft de Elvie Stride belijning in de tunnel die je hierbij kan helpen.

Positie van de slangen

De Elvie Stride Connect Kit verbindt de luchtslangen met de kolfcups. Het handige aan deze kit is dat de slangen 360° draaibaar zijn. Het maakt dus niet uit wat je draagt, je kunt de slangen verbergen.

Bij de Medela Freestyle Handsfree cups plaats je de cups eerst in je BH en steek je daarna de luchtslangen in de cups. De y-slang van de Medela Freestyle Handsfree loopt vanuit je decolleté naar de motor. Het dragen onder kleding is lastiger omdat de luchtslang dan kan dubbelvouwen.

Motor

Zowel de motor van de Medela Freestyle Handsfree als die van de Elvie Stride zijn bijna even groot, maar de Elvie Stride is wel iets lichter (0,237 kg vs. 0,3 kg). De Elvie Stride is uitgerust met een handige clip, waarmee je hem aan de boord van je broek, rok of in een zak kunt bevestigen. De Medela Freestyle Handsfree heeft een draagkoord. Als je de motor van de Medela niet wilt vasthouden, kun je deze bijvoorbeeld in een heuptasje dragen. Op papier is de Elvie motor krachtiger dan die van de Medela. Dit is echter alleen wanneer je de kolf op de hoogste stand gebruikt. Er zijn weinig vrouwen die dat niveau aan kunnen.

App

Beiden kolven hebben een app, maar de Elvie Stride heeft een app waarmee je de kolf ook daadwerkelijk kunt besturen. De Medela heeft een begeleidingsapp waarin je informatie kunt opslaan.

Accu

De accu van de Medela Freestyle heeft meer capaciteit dan die van de Elvie Stride. Wel doet deze er een stuk langer over om volledig op te laden (2 uur versus 30 min).

Advies over welke kolf bij jou past?

Wil je een kolf testen of telefonisch advies over welke kolf bij jou past? Dat kan tijdens een kolfconsult met de lactatiekundige! Even kort sparren? Dan mag je altijd bellen naar +31299700272.

Kolfconsult met lactatiekundige

  • Angelina van Scheppingen - Kemper

    Angelina van Scheppingen is eigenaresse en oprichtster van Voorjouwkroost.nl. In 2021 werd Angelina moeder van haar zoontje Tom. Na drie maanden wilde hij zijn fles niet meer. Een klassiek geval van flesweigering. Een vriendin bood de oplossing: een fles van het Oostenrijkse merk MAM. Zij mocht de fles lenen en zag dat haar zoontje zijn voeding weer moeiteloos dronk. Maar nu stuitte ze op een nieuw probleem. MAM-producten bleken lastig verkrijgbaar in Nederland, en dat terwijl ze wereldleider zijn in hun vakgebied. Zo is Voorjouwkroost.nl geboren. Angelina test alle producten uit het assortiment. Doordat zij onlangs nog zes maanden borstvoeding heeft gegeven, is ook geen kolf haar onbekend.