Alternatief Elvie kolf: welke kolven zijn dat?

De Elvie kolf is ongekend populair en niet voor niets! Elvie was de eerste draadloze kolf die moeders hun vrijheid teruggaf tijdens het kolven. Maar er hangt ook een prijskaartje aan vast. Wat als je minder te besteden hebt, kun je dan een Elvie kolf alternatief vinden?

Alternatief voor de Elvie kolf

Elvie was de eerste echt handsfree kolf op de markt, maar tegenwoordig zijn er (gelukkig) nog veel meer! In mei 2023 ben ik bevallen van mijn zoontje Rick en heb ik zes maanden borstvoeding gegeven én gekolfd. Zo kon ik heel veel kolven uitproberen!

Youha vs Elvie

Youha the INS GEN1 een kolf met een relatief laag prijskaartje 89,95 euro. Maar de kwaliteit is er niet minder om! De kolf heeft een hele fijne app, een gigantische opvangbak (240 ml) én een hele krachtige motor. De zuigkracht van de motor kun je precies instellen zoals jij wilt. Hij maakt wel een stuk meer lawaai en is groter dan de Elvie. Maar, daar is het prijskaartje ook naar. Nog een ander verschil: de Youha heeft siliconen borstschilden, terwijl de Elvie harde borstschilden heeft.
YouhatheIns

Horigen Wearable vs Elvie

De Horigen Wearable kolf lijk qua vormgeving enorm op de Elvie Pump. Hij is handsfree en heeft een opvangbak van 150ml (Elvie 140ml). Net zoals de Elvie is deze erg compact en niet heel zichtbaar in de bh. De Horigen Wearable heeft geen app (Elvie wel. Daarnaast is de Horigen Wearable erg stil. Hij is wel iets luidruchtiger dan de Elvie. Maar vergeleken met bijvoorbeeld de Youha is hij erg stil!
Horigen Wearable kolf - model 2023

Nutrea vs Elvie

Nutrea kolf lijkt qua uiterlijk heel erg op de Youha kolf, maar heeft een geavanceerdere motor. Je kunt namelijk zowel de snelheid als de zuigkracht aanpassen en hem zo helemaal instellen zoals jij wilt. De opvangbak van 240 ml is net als bij de Youha erg groot. Hij maakt meer lawaai en is groter dan de Elvie en heeft geen app. Het prijskaartje: 109,95 euro.
Nutrea borstkolf

Wat is mijn favoriete Elvie alternatief?

Niets is zo persoonlijk als een kolf. Tijdens kolfconsulten zien wij dat vijf vrouwen met dezelfde wensen, alle vijf met een andere kolf de deur uit kunnen lopen. Desalniettemin wil ik jullie het antwoord op deze vraag natuurlijk niet onthouden:)

De Horigen Wearable vond ik (november 2023) de fijnste kolf. Hij voelde bij mij goed aan, hij leegde mijn borsten goed, is stil én relatief klein in de bh. Wat voor mij een ‘groot’ nadeel was van deze kolf, was de kleine opvangbak van 150 ml. Ik kolfde vaak meer dan 150 ml per borst. Daarom heb ik zelf toch gekozen voor de Youha Gen1, ondanks dat deze dus een stuk groter is en veel meer geluid maakt.

Advies over welke kolf bij jou past?

Wil je een kolf testen of telefonisch advies over welke kolf bij jou past? Dat kan tijdens een kolfconsult met de lactatiekundige! Even kort sparren? Dan mag je altijd bellen naar +31299700272.

  • Angelina van Scheppingen - Kemper

    Angelina van Scheppingen is eigenaresse en oprichtster van Voorjouwkroost.nl. In 2021 werd Angelina moeder van haar zoontje Tom. Na drie maanden wilde hij zijn fles niet meer. Een klassiek geval van flesweigering. Een vriendin bood de oplossing: een fles van het Oostenrijkse merk MAM. Zij mocht de fles lenen en zag dat haar zoontje zijn voeding weer moeiteloos dronk. Maar nu stuitte ze op een nieuw probleem. MAM-producten bleken lastig verkrijgbaar in Nederland, en dat terwijl ze wereldleider zijn in hun vakgebied. Zo is Voorjouwkroost.nl geboren. Angelina test alle producten uit het assortiment. Doordat zij onlangs nog zes maanden borstvoeding heeft gegeven, is ook geen kolf haar onbekend.