Welke maat borstschild heb je nodig?

Je wilt een kolf kopen, maar je weet eigenlijk niet welke maat borstschild je nodig hebt. Of je goed of slecht kolft, heeft vaak te maken met de juiste maat borstschild. Dit is meestal ook de oorzaak wanneer iemand pijn heeft bij het kolven. Zo kom je achter de juiste maat borstschild.

Zo meet je jouw tepel voor de juiste maat borstschild

Je kunt bij ons gratis de Elvie Meethulp aanvragen! Bij verzending betaal je alleen voor de postzegel. Je krijgt een meethulp in huis waarmee je heel gemakkelijk je maat meet.

Bestel de gratis meethulp

Zelf meten? Met een flexibel meetlintje (dus geen rolmaat), meet je de doorsnede of diameter van je tepel van links naar rechts op voor allebei de tepels. Je meet jouw tepelhof niet mee. Nu weet je de maat van jouw tepel in mm. Het kan dat er verschil tussen beiden borsten zit! Daarom zijn al onze borstschilden en borstschildverkleiners per stuk te koop. Geen enkele borst is hetzelfde. Ook kan je tepelmaat veranderen. Heb je na verloop van tijd pijn bij het kolven of heb je het idee dat je jouw borsten niet meer leeg kolft, meet deze dan opnieuw na.

Voor bijna álle kolven, tel je hier 2 à 3 mm bij op. Deze uitkomst is de maat voor het borstschild. Je telt dit erbij op, omdat jouw tepel opzwelt tijdens het kolven. Dit is nodig om o.a. achter jouw Medela borstschild maat te komen, maar ook voor de Youha kolf, Nutrea kolf en Horigen Wearable kolf.

Alleen voor de 3D kolven van Horigen, tel je dit er niet bij op! Dit zijn de Horigen Elody, Horigen Chicture Plus, Horigen Grace en Horigen Beature. Deze kolven gebruiken niet alleen een vacuum tijdens het kolven, maar ook een compressie zoals ze dit noemen. Daarbij is het de bedoeling dat je tepel en tepelhof juist wel het borstschild raken voor de compressie. Kies bij deze kolven voor de maat die het dichtste bij jouw tepel ligt.1

Maat borstschild uitproberen

Wil je advies over welke kolf bij jou past en welke maat borstschild je nodig hebt? Plan dan een kolfconsult in bij jou thuis. Zo kun je samen met de lactatiekundige kolven proberen en de juiste maat borstschild bepalen.

Bronvermelding

  • Angelina van Scheppingen - Kemper

    Angelina van Scheppingen is eigenaresse en oprichtster van Voorjouwkroost.nl. In 2021 werd Angelina moeder van haar zoontje Tom. Na drie maanden wilde hij zijn fles niet meer. Een klassiek geval van flesweigering. Een vriendin bood de oplossing: een fles van het Oostenrijkse merk MAM. Zij mocht de fles lenen en zag dat haar zoontje zijn voeding weer moeiteloos dronk. Maar nu stuitte ze op een nieuw probleem. MAM-producten bleken lastig verkrijgbaar in Nederland, en dat terwijl ze wereldleider zijn in hun vakgebied. Zo is Voorjouwkroost.nl geboren. Angelina test alle producten uit het assortiment. Doordat zij onlangs nog zes maanden borstvoeding heeft gegeven, is ook geen kolf haar onbekend.