Krijg ik een borstkolf vergoeding van de zorgverzekering?

Als je jouw kroost borstvoeding geeft, dan kun je éigenlijk niet zonder een borstkolf. Wist je dat je bij sommige verzekeraars een borstkolf vergoeding kunt krijgen bij de aanschaf van een borstkolf? Het bedrag kan wel oplopen tot 200 euro.

Welke voorwaarden stelt de verzekering voor de borstkolf vergoeding?

De voorwaarden die een verzekeraar stelt voor de vergoeding van een borstkolf verschilt per verzekeraar. Je hebt de volgende smaken:

  • Er worden geen eisen gesteld. Je mag eenmalig of per bevalling zelf een borstkolf aanschaffen en de factuur declareren.
  • Je krijgt alleen een vergoeding als een erkend lactatiekundige jouw een kolf voorschrijft.
  • Je hebt een doorverwijzing nodig van de huisarts, een verloskundige of een consultatiebureau-arts (CB-arts) naar een erkend lactatiekundige. Je krijgt alleen vergoeding als die vervolgens een kolf voorschrijft.

Bij ons kun je terecht voor de aanschaf van een borstkolf. Ook is het mogelijk om een telefonisch of kolfconsult aan huis in te plannen met een erkend lactatiekundige.

Meer lezen over de lactatiekundige

Welke verzekering vergoed een kolf in 2023?

Je bent nu natuurlijk benieuwd of je bij jouw verzekering terecht kunt voor een borstkolf vergoeding. Het hele overzicht vind je hier. Voor nu hebben wij de belangrijkste er even bij gepakt. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.

CZ borstkolf vergoeding

CZ biedt geen vergoeding voor de aanschaf van een borstkolf. Wél vergoeden zij een consult met de lactatiekundige tot 200 euro per jaar. Deze kun je dus gebruiken voor een (kolf)consult met de lactatiekundige.

Menzis vergoeding borstkolf

Als je de aanvullende verzekering Menzis Extra Verzorgd 2 of ExtraVerzorgd 3 hebt, dan krijg je maximaal 200 euro per kalenderjaar voor lactatie. Deze kun je besteden aan begeleiding én hulpmiddelen (bijvoorbeeld het gebruik van een tepelhoedje, borstkompressen of de aanschaf of huur van een borstkolf) als deze na een consult (verplicht) is voorgeschreven door een erkend lactatiekundige.

Zilveren Kruis vergoeding borstkolf

Zowel de Zilveren Kruis Aanvullend 2, 3 als 4 sterren bieden vergoeding voor de borstkolf, maximaal 75 euro per zwangerschap. Daarnaast bieden zij ook een vergoeding voor een (kolf)consult met de lactatiekundige. Voor de aanvullend 2 en 3 is deze 80 euro, voor de aanvullend 4 sterren 115 euro.

VGZ vergoeding borstkolf

VGZ aanvullend beter en aanvullend best vergoeden een borstkolf en consult met een erkend lactatiekundige. Je kunt eenmalig een vergoeding van 80 euro krijgen voor de aanschaf van een borstkolf. Voor een (kolf)consult met een erkend lactatiekundige krijg je per bevalling 200 euro vergoed.

Laat je reactie achter