Tot wanneer kan ik moedermelk invriezen?

In de vriezer kun je jouw moedermelk langer bewaren dan in de koelkast. Maar hoe snel moet je jouw moedermelk na het kolven invriezen? Het antwoord: bij voorkeur binnen 48 uur.

Hoe snel moet ik moedermelk invriezen?

De intro zegt het al, bij voorkeur vries je jouw moedermelk binnen 48 uur na het kolven in.

Moedermelk invriezen na 3 dagen, kan dat?

De 48 uur is een richtlijn van Borstvoedingsorganisatie La Lech League. Zij geven ook aan dat er nog weinig onderzoek is gedaan naar hoe om te gaan met afgekolfde melk in het dagelijks leven. De richtlijnen kunnen daardoor aan de voorzichtige kant zijn.

Hoe lang kan ik mijn ingevroren moedermelk bewaren

Dit hangt af van jouw type vriezer en hoe vaak je deze gebruik. We hebben hier een uitgebreid artikel over geschreven.
Lees meer over moedermelk bewaren

Hoe bewaar je moedermelk in de vriezer?

Je kunt moedermelk bewaren in glazen of plastic flesjes of in speciale moedermelk zakjes. Het is belangrijk dat de flesjes en zakjes BPA-vrij zijn. Was voor het kolven áltijd je handen en probeer je moedermelk zo snel mogelijk te koelen.

  • Angelina van Scheppingen - Kemper

    Angelina van Scheppingen is eigenaresse en oprichtster van Voorjouwkroost.nl. In 2021 werd Angelina moeder van haar zoontje Tom. Na drie maanden wilde hij zijn fles niet meer. Een klassiek geval van flesweigering. Een vriendin bood de oplossing: een fles van het Oostenrijkse merk MAM. Zij mocht de fles lenen en zag dat haar zoontje zijn voeding weer moeiteloos dronk. Maar nu stuitte ze op een nieuw probleem. MAM-producten bleken lastig verkrijgbaar in Nederland, en dat terwijl ze wereldleider zijn in hun vakgebied. Zo is Voorjouwkroost.nl geboren. Angelina test alle producten uit het assortiment. Doordat zij onlangs nog zes maanden borstvoeding heeft gegeven, is ook geen kolf haar onbekend.