Hoe vaak moet ik mijn kolf steriliseren?

Hygiëne is bij het kolven ontzettend belangrijk. Daarom is het belangrijke om regelmatig je kolf te steriliseren. Hoe schoner de kolf materialen, des te beter is jouw afgekolfde melk houdbaar.

Hoe vaak moet ik mijn kolf steriliseren?

Het Moedermelknetwerk heeft als richtlijn, 1 keer per dag tot je kroost 6 maanden is en vanaf 6 maanden 1 keer per week. Het gaat dan alleen om de onderdelen die in aanraking komen met jouw moedermelk. De andere onderdelen mag je huishoudelijk reinigen. Stappenplan:

  1. Spoel alle onderdelen af met koud water
  2. Was de onderdelen af met een handsopje.
  3. Steriliseren

Hoe kan ik mijn kolf steriliseren?

Je kunt jouw kolf onderdelen heel eenvoudig steriliseren in een pan kokend water. Pak een grote pan, zodat de onderdelen niet klem komen te liggen tegen de wand van de pan. De wand wordt warmer dan 100 graden, waardoor onderdelen kunnen smelten. Voeg een scheutje huishoudazijn toe. Dit voorkomt kalkafzetting.

Laat je reactie achter